Müzik

Eğitim ve öğretimi sanat ve sosyal alanlardaki etkinliklerle güçlendirmeyi kendisine ilke edinen okulumuzda, öğrencilerimize verdiğimiz müzik eğitimiyle;

Bilinçli bir müzik dinleyicisi olmalarını,

Ulusal ve evrensel müzik türlerini eleştirel düşünme becerisini de kazanarak öğrenmelerini,

İlgi ve yeteneklerini keşfetmelerini,

Müzik aleti çalan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini,

İstekli öğrencilerin müziğin ilgili alanlarına yönlenmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Okulumuzdaki müzik eğitiminin temel boyutu olan ‘Genel Müzik Eğitimi’  haftalık programda uygulanmaktadır.

Sınıf içerisinde özel ilgi veya yetenekleriyle dikkat çeken öğrenciler ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre müzik etkinliklerine yönlendirilirler.

Kora Çalışmalarımız ile müzikal yeteneklerin gelişimleri öğrencilerimizde desteklenerek sahne çalışmaları hazırlanmaktadır.