Haberler ve Duyurular

Pandemi Sürecinde Dikkat Edilecek Hususlar

Değerli velilerimiz;

Mart ayından beri ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını sürecinde bilim insanları ve doktorlar tarafından yapılan açıklamalar ve uyarılar doğrultusunda kişisel hijyen, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarının doğru uygulanmasının hastalığın bulaşma riskini önemli ölçüde azalttığı görülmektedir. Ülkemizdeki hasta sayılarının son günlerde artmasıyla beraber İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda 11.08.2020 tarihinde tüm Türkiye’de korona virüs ile mücadele kapsamında 2. defa yoğun denetim ve bilinçlendirme faaliyeti yapılması uygun görülmüştür. Alınan tedbirler öncelikle sizler ve çocuklarınızın olmak üzere okul personeli olarak bizlerin de sağlığını korumak için gereklidir. Bu kapsamda okulumuzda alacağımız önlemler ve velilerimizin uyması gereken maddeler aşağıda belirtilmiştir. Pandemi sürecini en iyi şekilde atlatmak için bu önemleri almak ve gereken şekilde uygulamak esastır.

PANDEMİ DÖNEMİ ALINACAK ÖNLEMLER

1. Teneffüs ve yemek saatlerimiz kalabalığı engellemek adına değiştirilmiş olup, 1.2. sınıflar ile 3.4. sınıflarımızın yemek ve teneffüs saatleri ayrılmıştır.

2. Velilerin evde ateş ölçümü yapılması istenecek, olumsuz bir durumda mutlaka iletişime geçilmesi konusunda bilgilendirilecektir.

3. Okula girişte ateş ölçümü yapılacak, maskesiz kimse kabul edilmeyecektir.

4. Öğrenci bırakmak ya da almak üzere veliler okul içine kabul edilmeyecektir.

5. Öğrencilerimizin ateş ölçümleri günde 3 kez yapılacaktır. Ateşi olan öğrenci sınıflardan uzakta olan bekleme odasına alınarak, hemen ailesine teslim edilecektir.

6. Öğrenci eğer veli eşliğinde okula geliyorsa hep aynı veli tarafından alınıp bırakılacaktır. (65 yaş altı)

7. Tüm okulumuza hijyen ve sosyal mesafe kuralları ile ilgili bilgilendirme posterleri ve işaretlemeleri asılacaktır.

8. Tüm öğrenci ve personelimiz 2 saatte bir maske değiştirecek. Maskeler tüm derslik ve idari odalarda bulunan kapaklı atık kutularına atılıp, ayrı olarak toplanacaktır. Öğrencilerin maske değişimleri öğretmenlerin gözetiminde olacaktır.

9. Sınıflarımız ve toplu kullanım alanlarımızın düzenli olarak havalandırılması sağlanacaktır.

10. Tüm katlarda ve tuvalet girişlerinde el dezenfektanları bulundurulacaktır.

11. Tüm tuvaletlerde sıvı sabun, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu bulundurulacaktır.

12. Temizlik ve hijyenin düzenli olarak sağlanması için öğretmenler, okul yönetimi ve temizlik personelleri ile birlikte eylem planı hazırlanacak ve eylem planının doğru şekilde uygulanması okul idaresi tarafından kontrol edilecektir.

13. Tüm zeminler günde en az 3 kere çamaşır suyu ile temizlenecektir.

14. Tüm sık dokunulan alanlar pencere ve kapı kolları, elektrik anahtarları, tırabzanlar ve sifonlar günde en az 3 kez alkol bazlı temizlik ürünleri ile temizlenecek, temizlik işlemleri tarih ve saatleriyle çizelge yapılacak ve okul idaresi tarafından kontrol edilecektir.

15. Asansörlerimiz zorunlu olmadıkça kullanılmayacaktır. Zorunlu durumlarda ise mutlaka maske ile kullanılacaktır.

16. Ortak kullanım alanlarımızda 1,5 metrelik mesafe kuralına göre düzenleme yapılacaktır.

17. İlk ders saatinde öğrencilerimize alınacak önlemler anlatılacaktır.

18. Okulumuza öğrenci kaydı, görüşme, nakil vb. diğer sebeplerle gelecek velilerimizin mutlaka maske takmaları, sosyal mesafeye uymaları, hijyen kurallarına dikkat etmeleri ve kalabalık ortam oluşturmamak için görüşmelere mümkünse başkalarını ve çocukları yanlarında getirmemeleri konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.