PROJELER

ERASMUS + PROJESİ
Okulumuz Avrupa Birliği'nin genel eğitim alanındaki Erasmus Plus projeleri çerçevesinde çalışmalar yapmaktadır. Bu projelerde amaç Avrupa ülkeleri ile ortak temaların altında, öğrencilerimizin farklı ülke ve kültürlerde yaşayan öğrenciler ile iletişim kurarak global bir perspektife sahip olmalarını ve İngilizceyi gerçek hayatta kullanmalarını sağlamaktır. 2023-2024 eğitim- öğretim yılında Vadi Koleji ve Avrupa kardeş okulları video konferans ve saha ziyareti yapılması planlanmaktadır. Danimarka kardeş okulumuz Gug Skole ve Slovakya kardeş okulumuz Cirkevna spojena skola ile yapacağımız aktivitelerle öğrencilerimizin dil becerilerinin gelişmesi ve dünya görüşlerinin genişletilmesi hedeflenmektedir.
JMUN (Junior Model United Nations)
JMUN (Junior Model United Nations), ortaokul öğrencilerimizin ingililzce’yi etkili şekilde kullanmalarını sağlayan bir platformdur. Öğrencilerimiz, JMUN kulübünde yaptıkları çalışmalarda Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını model alarak hazırlık yapar, Birleşmiş Milletler Organizasyonu’nun nasıl işlediğini bir parlamento oluşturarak, simulasyon yaparak öğrenir. Öğrencilerimiz JMUN etkinlikleri süresince Birleşmiş Milletlerin kalkınma hedeflerine yönelik farkındalık kazanırlar ve dünya ülkelerini ilgilendiren yoksulluk, açlık, sağlık, eğitim, temiz su, sanitasyon, temiz enerji, işsizlik, endüstriyel gelişim, sosyal eşitsizlik, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sorumlu üretim ve tüketim, iklim eylemi, küresel ısınma, sudaki yaşam, karasal yaşam, çevre, çocuk ve kadın hakları konularında araştırma yapar, sorunları tespit eder ve çözüm önerileri sunarlar. Katıldıkları kulüp ve JMUN çalışmaları sayesinde öğrencilerimiz insanları ve sorunları farklı bakış açıları ile anlayabilir, küresel konuları tartışabilir, diğer ülkelerle ortak konular üzerine uzlaşarak, sonuç ve raporlarını hazırlayabilirler. Birleşmiş Milletler çalışmalarının ortaokul öğrencileri düzeyinde gerçekleştirilen ve model uygulaması olan JMUN (Junior Model United Nations) çalışmalarına 11 - 14 yaş arası ortaokul öğrencilerimizin katılım sağlamaktadırlar. JMUN (Junior Model United Nations) oturumları aynı MUN organizasyonundaki gibi resmi prosedürlerin zorunlu olduğu bir konferanstır. JMUN konferansları öğrencilerin olaylara, sorunlara ve durumlara farklı bakış açıları oluşturmalarını, dünya üzerindeki global sorunlara çözüm aramalarını hedef alır. Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, ortaokul öğrencileri tarafından canlandırıldığı bir etkinliktir. JMUN konferansları, öğrencilerimizin çözmesi zor ve karmaşık olan küresel dünya problemlerini komite arkadaşlarıyla çözebilecekleri, farklı insanları tanıyabilecekleri, İngilizce düşünme ve konuşma pratiklerini artırabilecekleri keyifli bir organizasyondur. JMUN konferanslarında amaç; öğrencilerimizin Birleşmiş Milletler kapsamında bulunan ülkeler ile ilgili araştırma yapmaları, temsil edecekleri bir ülke belirlemeleri, belirledikleri bu ülkenin temsilcisi olarak, önceden hazırlamış oldukları ülkeye ait ulusal ya da uluslararası problemle ilgili ülkenin çıkarlarını savunmaları, bu konuda görüşlerini sunmaları ve eleştirilere çözümle yanıt verebilmeleridir. JMUN konferansları, öğrencilerimizin öğrendikleri İngilizce dil becerilerini kullanmalarına ve toplum karşısında rahatlıkla ve özgüvenli ve profesyonel bir duruşla sergileyebilmelerine imkanı sağlar. Öğrencilerimizin İngilizce kariyerleri adına attıkları ilk adım olan JMUN konferansları, konferansa katılım sağlayan öğrencilerimiz dünyanın birçok ülkesinde geçerliliği olan JMUN sertifikası takdim edilir.