Vadi Koleji

TÜBİTAK

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Okulumuz bu kapsamda Türkiye üçüncülüğü ve Ankara birinciliği derecesine sahiptir.

ZEKA OYUNLARI

Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması, 1996 yılından beri, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK’ın da katkılarıyla Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenmekte ve büyük ilgi görmektedir. Yarışma, etkinliğin yurt çapında duyurulması ile başlar. Ulusal gazete ve dergilerde, üniversitelerde, ilköğretim okullarında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde ve İnternette duyurulan yarışmaya, yaş ve eğitim sınırlaması olmadan dileyen herkes katılabilir. Türkiye Zeka Vakfı tarafından belirlenen ve duyurulan süre içerisinde yarışmaya katılanlardan başarılı olanlar Yarı Final Sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu aşamayı da başarıyla geçen yarışmacılar, Ankara’da düzenlenen Final Sınavına katılırlar. Final Sınavı ile aynı gün düzenlenen Ödül Töreni’nde derece alan yarışmacılara ödüller verilir. İnsanlarımızın düşünme becerilerini geliştirmeyi, çevrelerini daha iyi algılayabilmelerini ve sorunlar karşısında daha nitelikli çözümler üretme yeteneklerini arttırmayı hedefleyen Türkiye Zekâ Oyunları Yarışması, düşünen ve üreten bireylerle “Bilgi Toplumu” olma yolunda yapılan önemli bir etkinliktir.

ARFBOT OYUN KODLAMA YARIŞMASI

ArfBot.com çocuklar ve ruhu hala çocuk olanlar için tasarlanmış akıllı arama motorudur. Çocukların dilinden iyi anlayan karakter ArfBot, filtreleme yöntemi sayesinde aramalarda daima öğretici, eğlenceli, merak uyandıran ve güvenli sonuçları gösterir. Çocuklara uygun olmayan içerikleri algılayabilen ArfBot, internet kullanımını asla baskıcı bir şekilde kontrol etmez, sadece uygun olana yönlendirir. Kısaca ArfBot güvenli internetin sembol karakteridir!

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TechAnkara Maker Programı kapsamında Dijital Çağ Atölyesi işbirliği ile düzenlenen ArfBot Oyun Kodlama Yarışması 2022, Ankara’da ikamet eden 8-14 yaş arası tüm çocukların katılımına açık ve ücretsizdir.

CARIBOU ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

KANGURU ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı 80'den fazla ülkede uygulanan bir matematik yarışmasıdır. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin arttırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

TALES MATEMATİK YARIŞMASI

Dünyada, ülkelerin en değerli sermayelerinin nitelikli yetiştirilmiş öğrenciler olduğunu gün geçtikçe daha iyi görmekteyiz. Bunun sonucunda okullarımızın eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi gerekmektedir. Okullar eğitim düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla bu yarışmalara katılmaktadır.Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri okuryazarlığı konusundaki becerilerin artırılması amaçlanmaktadır. Burada kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları “bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi” olarak tanımlanmaktadır.