Hakkımızda / Eğitim Felsefemiz

Özel Vadi Koleji olarak ilerlemeci ve varoluşçu eğitim felsefelerini benimsemekteyiz. Eğitim sürekli bir gelişim içerisindedir ve özü tecrübenin sürekli olarak yeniden inşa edilmesindedir. Bu nedenle öğrencilerimiz için okul yaşama hazırlık olmaktan çok yaşamın kendisi olmalıdır.

Felsefemizin temeli olarak öğrenci merkezli eğitimin önemiyle hareket etmekteyiz. Yani öğrencilerimiz ilgi, kapasite ve özelliklerine uygun bir eğitim programı içerisine yerleştirilmektedir. Bu yerleşim içerisinde öğretmenlerimizin görevi direkt bilgiyi aktarmak ve otorite olmak değil, öğrencilerimize rehberlik ederek bilgiyi sorgulayarak ve deneyerek bulmalarını sağlamaktır.
Eğitim felsefemiz kapsamında diğer bir önemli nokta ise demokratik eğitim ortamı oluşturmaktır. Eğitim ve öğretimde öğrenciye değişik seçenekler sunarak, doğruyu bulma ve kendi gerçeklerini seçme fırsatı verilmelidir. Bu şekilde öğrenciler herhangi bir probleme karşı uygun çözümler bulabilirler.

Bunların yanı sıra eğitim; öğrencinin kendini tanımasını sağlamalı ve çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmalıdır. Çünkü başarı bir varış noktası değil uzun bir yolculuktur. Bizler de Özel Vadi Okulları olarak bu yolculukta sevgi, hoşgörü ve çağdaş eğitimle birlikte çocuklarımızı vadiden zirveye taşımak istiyoruz.