İlkokul / Mental Aritmetik

Okulumuzda Abaci Mental Aritmetik ile işbirliği içerisinde mental aritmetik dersleri vermekteyiz.

ABAKÜS VE MENTAL ARİTMETİK NEDİR?
         4 ile 14 yaş arası çocuklar için uygun olan Mental Aritmetik, abaküsün zihinden dört işlem için kullanılmasına denir. Bu eğitim metodunda temel matematik olan toplama, çarpma, bölme ve çıkarma işlemleri için kullanılan abaküsle hesap yapabilme kabiliyeti kazandırılır. Sonrasında ise duyu, algı ve hafıza sayesinde beyni bir abaküs gibi kullanma konusunda eğitim verilir. İşte Abaküs ve Mental Aritmetik ile kast edilen budur. Bu yöntemle çocuğunuzun, hesaplama yeteneklerinin ne kadar çok geliştiğini görecek, cevaba ulaşma süresine inanamayacaksınız. Hatta hesap makinesinden daha hızlı hesap yapabildiğini göreceksiniz. Abaci ile Mental Aritmetik yöntemi hesaplama yeteneğini geliştirme konusunda dünyanın en gelişmiş ve kabul görmüş yöntemlerinden birisidir.

UYGULANAN YÖNTEM NEDİR?
          Önce sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program, bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler işlemleri çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Aslında abaküsün görüntüsü zihinlerine yerleşmiştir ve hesapları yaparken sanki ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını hareket ettirirler. Öğrencilerin beyinlerinde bilgisayarlardaki gibi algoritma oluşmuştur yani çok işlevsel bir yerde en kısa yolu, üstelik hızlıca, bulma karmaşası kalkmıştır.
Beynin her iki lobunda gelişimini hızlandıran Abaci Mental Aritmetik programıyla çocuklarda geliştirilen zihinsel beceriler;
•Zekâ düzeyini arttırmakta,
•Beynin her iki lobununda çalışmasını sağlayarak çocukların beyinlerinin kullanılabilir kapasitelerini arttırmakta,
•Konsantrasyonu ve odaklanmayı kuvvetlendirmekte,
•Dikkati yoğunlaştırmakta,
•Hafıza güçlerini ve anlama yeteneklerini kuvvetlendirmekte
•Hızlı öğrenme becerilerini geliştirmekte
•Sayılarla oyuncak gibi oynayabilen çocuklarımızın özgüven duygusu da gelişmektedir.