İlkokul / Temiz Çevre Engelsiz Hayat

Evlerimizde keyifle ve severek yediğimiz kızartmalarımızın hazırlanmasında kullanılan yağlarını, kızartma sonrasında ne yapmamız gerektiğini biliyor musunuz? İnsana ve çevreye nasıl etki ettiğini düşündünüz mü?

Evlerde kızartmalarda kullanılan bitkisel yağların (ayçiçeği ve zeytinyağları) kızartma sonrası tekrar kullanılmaz hale geldiği durumda lavabolara ve çöpe dökülmesi çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar vermektedir. Bu proje ile Türkiye genelinde bitkisel atık yağlar toplanarak çevre kirliliğinin önlenmesi sağlanmış olacaktır. Toplanan bitkisel atık yağlar geri dönüşüme kazandırılarak elde edilecek gelirlerle  engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacaktır. Okulumuzda uyguladığımız "Temiz Çevre, Engelsiz Hayat" projesi ile okulumuzda bitkisel atık yağlar ve öğrencilerimizin evlerinden gelen atık yağlar toplanarak çevre kirliliğinin önlenmesine destek oluyoruz.

Lisanslı firmalar toplanılan atık yağları, elektrik ya da biyodizel gibi ürünleri üreterek geri dönüştürmektedirler.