Okul Binalarına Girişler
Genel Hijyen Önlemleri
· Okula giriş noktalarında ve tüm sınıf, ofis, toplantı/hobi odası ve lavabolara el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Düzenli kontrolleri yapılarak sürekli dolu olmaları sağlanmaktadır.
· Okul binaları içinde, özellikle sınıflarda ve ofislerde, sürekli ve düzenli aralıklarla temizlik, dezenfeksiyon ve havalandırma işlemleri yapılmaktadır.
· Her teneffüs sonunda çamaşır suyu ile tuvaletlerin ve zeminin dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
· Her 3 saatte bir sprey dezenfektanlar ile tüm kapı kolları ve sık dokunulan ortak alanların dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
· Her yüzeye farklı renkte bez kullanılmakta, gün sonunda yıkanabilen bezler sodyum hipoklorid veya başka bir dezenfektanla dezenfekte edilmektedir.
· Asansörler zorunlu olmadığı sürece kullanılmamaktadır.
· Ofislerde T.C. Sağlık Bakanlığı'nın 12 Ağustos 2020 tarihli rehberine uygun olarak ofisler sık sık havalandırılmalı, mümkünse pencereler sürekli açık tutulmalıdır.
· Kullanılmış maske, siperlik, gözlük ve eldivenler, Okul içerisinde çeşitli noktalara yerleştirilmiş olan “maske ve eldiven özel atık kutularına” atılmalıdır.
· Dışarıdan gelen kurumsal kargo, paket, zarf vb. evraklar bahçe kapısından teslim alınarak, havalandırılmak ve dezenfekte edilmek üzere okul bahçesinde belirlenen alana alınarak, dezenfekte edilir.
· Yemekhane ve temizlik personellerine düzenli eğitimler ve denetimler ile kurumun çalışma ve hijyen kriterlerine uymaları sağlanmaktadır.
· Temizlik çalışanlarının kişisel hijyene, maske ve eldiven kullanımına ve bunların ne sıklıkta değiştireceklerine dikkat etmeleri eğitim ve uyarılarla sağlanmaktadır.
İdari Düzenlemeler
Yemekhane İle İlgili Düzenlemeler
· Yemekhaneye girmeden önce ve yemeklerden sonra el yıkanması zorunludur.
· Yemekhaneye girişlerde sınıflar öğretmen eşliğinde sırayla alınacak ve ateş ölçümı yapılacaktır.
· Yemekhanemizde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızın arasında fiziksel mesafe kuralını uygulayabilmek ve buna uygun olarak oturma düzeni sağlayabilmek amacıyla yemek saatleri bölünerek düzenlenmiştir.
Servisler İle İlgili Düzenlemeler